Geslaagde tennisclinic in Nickerie voor jongeren
24 Oct 2016, 02:42
foto
De deelnemers aan de tennisclinic in Nickerie.


Beginnelingen en gevorderden tussen 7 tot 17 jaar hebben bij de Nickerie Tennis Club een tennisclinic gekregen zaterdag. Serinho Wijdenbosch, een jonge, gecertificeerde en ervaren tennistrainer/coach uit Nederland gaf de clinic. Hij geeft aan dat hij een sociaal programma is gestart, omdat hij jaren geleden een afspraak had gemaakt met zijn toenmalige coach Stanley Franker. Hij had beloofd iets terug te doen voor de Surinaamse jeugd indien hij daarvoor in de gelegenheid was. In ruil daarvoor gaf Franker, Wijdenbosch les.

Volgens Wijdenbosch is de tijd nu aangebroken om zijn belofte in te lossen en heeft besloten om tijdens zijn vakantieperiode in Suriname zeker in twee districten, Nickerie en Commewijne, iets terug te doen voor de jeugd. Nickerie Tennis Club en de Surinaamse Tennis Bond hebben hun medewerking hieraan verleend.

Achttien jeugdigen en acht volwassenen hebben meegedaan aan de clinic. Wijdenbosch vindt het belangrijk dat kinderen bezig zijn met sport, zodat ze minder tijd hebben voor andere negatieve zaken. De trainer kijkt terug op een succesvolle dag, met enthousiaste jongeren.

De 9-jarige Chaira Sardha heeft voor de eerste keer getennist. Zij heeft belangstelling om verder les te volgen. Ze wil het met haar ouders bespreken zegt Chaira, want ze is al op zwemles en ze moet dit alles kunnen combineren met haar school.

Edgar van Genderen
Advertenties