Haïti: Meer dan 170 vluchten uit gevangenis
23 Oct 2016, 08:33
foto
Beelden in de gevangenis tonen de open celdeuren van de ontvluchte gevangenen.


Meer dan 170 gevangenen zijn uitgebroken uit een Haïtiaanse gevangenis in Arcahaie, 45 kilometer ten noorden van de hoofdstad Port-au-Prince. De gedetineerden hebben vijf geweren gestolen. Een bewaker en een gevangene zijn gedood in een vuurgevecht.

De autoriteiten zijn met de hulp van de VN-vredesmacht die gestationeerd is in het land een klopjacht begonnen op de vluchtelingen. De Haïtiaanse regering heeft de “gevangenis muiterij” veroordeel. "Een bewaker is gedood tijdens het incident," vertelt minister van Justitie, Edouard Camille, aan persbureau Reuters. "Drie gevangenen zijn gewond, waaronder één die als gevolg van zijn verwondingen is overleden."

Elf van de ontsnapte gevangenen zijn tot nu toe weer aangehouden. Er zijn controleposten opgezet op wegen in de buurt van de gevangenis. De gevangenen in Acrahaie dragen echter geen gevangeniskleding, waardoor ze zich gemakkelijk kunnen mengen met de gewone bevolking. Haïtiaanse gevangenissen zijn berucht overbevolkt en gevangenen zitten jaren in voorlopige hechtenis.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April