Snelle breedband internet hoog op agenda Digicel
22 Oct 2016, 11:58
foto
Valde Ferradaz, directeur van Digicel Suriname. (Foto: Raoul Lith)


Valde Ferradaz, directeur van Digicel Suriname, zegt dat het aspect van high speed breedband hoog op de agenda van het bedrijf staat. Er is hierover reeds met verschillende partijen gesproken. Het is nog onbekend hoe lang het zal duren voor breedband gerealiseerd wordt, maar Ferradaz is optimistisch en hoopvol dat het als een gewenste actie gezien wordt om het land te versterken. Het gaat hierbij volgens hem om de manier hoe mensen educatie tot zich nemen, helemaal om te gooien, maar ook het versterken van ondernemerschap.

Wanneer de economie krimpt, zie je volgens Ferradaz juist de opkomst van kleine ondernemers, en die hebben snel internet nodig om te werken in de digitale wereld. Het is volgens hem een manier om investeerders aan te trekken en de economie om te buigen. "We zien het als het creëren van werkgelegenheid en het aantrekken van inkomsten uit het buitenland. Meer mensen houden zich bezig met e-commerce," meent de CEO van Digicel.

Volgens de Digicel directeur wordt er constant gewerkt aan de planning van de capaciteit, met onder andere het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme. Het is een vraagstuk van "waar gaan we naartoe en hoe snel willen we groeien". Op die manier wordt de capaciteit toegewezen, zegt Ferradaz. Hij geeft aan dat Digicel een beetje stil is geweest, maar dat het bedrijf ook werkt binnen de mogelijkheden van de actuele economische situatie. Het doel van Digicel is om meerwaarde te bieden aan de klant en om concurrentie te brengen.

Raoul Lith
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April