16e editie Indofair begint dinsdag
24 Oct 2016, 09:26
foto


De 16de editie van de Indofair, georganiseerd door de Indonesische ambassade in samenwerking met de Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie (VHJI), wordt komende dinsdag geopend in Sana Budaya. Deze beurs wordt gehouden met als doel de promotie van Indonesische producten, diensten, gastronomie, toerisme en cultuur, alsook de versterking van de handelsrelatie tussen Indonesië en Suriname.

Deze handelsbeurs is reeds een aantal jaren een jaarlijks terugkerend evenement en trekt jaarlijks tussen de 3000-4000 bezoekers die grote afstanden afleggen om getuige te zijn van alle activiteiten die plaatsvinden tijdens de Indofair. Naast culturele optredens en culinaire trekkers zijn er ook bezienswaardigheden en producten die Surinaamse en Indonesische ondernemers tentoonstellen en verkopen.

Ondanks de huidige economische omstandigheden thans minder gunstig zijn, verwacht de organisatie toch dat zij zal bijdragen aan de inspanningen om de economische en sociaal-culturele samenwerking tussen de twee landen te bevorderen. Aan deze 16e editie die tot en met 30 oktober duurt, doen 26 deelnemers mee, verspreid over 64 stands, waaronder 20 foodstands en 44 non-food. Zes ondernemers die gespecialiseerd zijn in kunstnijverheid, meubels, textiel, souvenirs en andere producten, inclusief de ‘Rumah Joglo’ (traditioneel Javaans huis) zijn speciaal hiervoor afgereisd uit Indonesië.

Door de Surinaamse ondernemers zullen niet alleen Javaans eten en Indonesische producten ten verkoop worden aangeboden, maar ook producten worden tentoongesteld zoals elektriciteitskabels en fitness apparaten.
Verder zal het ook mogelijk zijn om informatie in te winnen bij de stand van de Indonesische ambassade over studiemogelijkheden en –beurzen in Indonesië, alsook toerisme zoals de ‘Family Trip’ die dit jaar voor het eerst werd georganiseerd door de ambassade.

Ook dit jaar zal het publiek bij de stand van de vrouwenvereniging Darma Wanita Persatuan van de Indonesische ambassade, kunnen genieten van typische Indonesische gerechten en snacks die alleen te verkrijgen zijn tijdens de Indofair.
Markerend voor de opening van de Indofair zal zijn de ‘joint cultural performance’ door de drie ambassades uit Azië, te weten China, India en Indonesië.
Evenals de voorgaande jaren, zal het publiek gedurende deze zes-daagse beurs mogen genieten van een tal van culturele optredens, waaronder Jaran Kepang, podiumkunst van lokale dansscholen, cabaret en optredens van muziekformaties.
Advertenties