Verdachte blijft moord op vriendin ontkennen
21 Oct 2016, 00:38
foto


Mohesh P. staat terecht voor moord op zijn vriendin Naomie Dhanradj (32). Na het feit gepleegd te hebben, heeft de verdachte het ontzielde lichaam op zijn achtererf begraven. Dit gebeurde afgelopen april. De verdachte verscheen op de rechtszitting van donderdag.

De verdachte blijft erbij dat hij Naomie niet vermoord heeft, maar slechts omhelsd had. Advocaat Georgette Leter die hem bijstaat, vroeg hem naar zijn jeugd. Met een zachte stem zei Mohesh P. dat hij op achttienjarige leeftijd uit huis was gezet en hierna op zichzelf was aangewezen.

Leter heeft het psychologische en psychiatrische rapport van de verdachte opgevraagd. Ze voerde aan dat hij zijn echtgenote ook eens had bedreigd met de dood. Daarnaast hebben buurtbewoners het gehad over zijn agressief gedrag. Officier van justitie, Claudia Bruining, zei dat er een achterstand is op productie van de rapporten. De verdachte zal op de zitting van 17 november verschijnen en dan zal deze zaak verder behandeld worden.

De verdachte beweerde dat hij de avond ervoor bij Naomie geslapen had. Toen haar telefoon overging - hij wist niet dat zij er een had - pakte zij het toestel en gooide het uit het raam. Hij vroeg haar wie gebeld had. Ze antwoordde dat ze het niet wist. Hij omhelsde haar en bleef vragen. Ze zei toen dat hij haar los moest laten en dat zij dan alles zou vertellen. Toen hij haar losliet, zakte ze in elkaar. Hij probeerde haar water te laten drinken, maar er kwam schuim uit haar mond. Hij deed de ventilator aan en legde haar op bed. Hij liet haar in de woning achter en ging naar huis.

Vier uren later kwam hij terug en vond Naomie in dezelfde staat. Hij nam haar mee naar zijn woning en sleepte haar naar de achtertuin. Hij legde haar onder een boom en dekte haar met een zinkplaat af. Daarna ging hij zijn huis binnen, maar kon niet slapen. De volgende dag nam hij een kijkje. Het lichaam was koud en verstijfd. Toen drong het tot hem door dat zij dood was. Hij begroef haar hierop in het gat van een oude plee op het achtererf.

Wanita Ramnath
Advertenties