Caricom bezig met roadmap onderwijs
19 Oct 2016, 17:13
foto


De Caribische Gemeenschap (Caricom) wil de aanpak van onderwijs en training in haar lidstaten verbeteren. Een commissie, Caricom HRD, moet een nieuwe strategie ontwikkelen voor de hervorming van het onderwijs- en trainingsgebeuren in de regio. Het plan heeft de naam Caricom Regional Education & Human Resource and Development 2030 Strategy meegekregen.

Het document moet als roadmap dienen voor de Caricom lidstaten op het vlak van educatie en training. In de verschillende landen worden om te komen tot de roadmap consultaties gehouden. Voor Suriname vindt deze raadpleging vandaag plaats. Vertegenwoordigers van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en van trainingsinstituten zullen de sessie bijwonen.

Aan de orde komen documenten die noodzakelijk zijn om de Caricom onderwijsstrategie 2030 af te ronden. Genoemd worden Financing the Education and Training System, Competitiveness and the Creation of an Innovative Education Environment en A Region at Risk: A Review of Issues Impacting Educational Access, Equity & Relevance in Caricom member states.
Deelnemers aan deze bijeenkomst zullen hun inzichten verschaffen. Na afronding van de consultaties zal het concept-document in februari 2017 worden aangeboden tijdens de Caricom staatshoofdenvergadering.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April