Wisselkoers daalt, douanekoers is nog hoog
19 Oct 2016, 08:08
foto
De indicatieve koers van CBvS voor vandaag.


De indicatieve koers van de Centrale Bank voor Suriname (CBvS) voor vandaag is SRD 7,08 voor de US dollar. De opkoopprijs is SRD 6,96. De euro wordt verkocht voor SRD 7,80 en opgekocht voor SRD 7,63.

Hoewel de koers van de CBvS, de commerciële banken en de cambio's in een maand tijd met bijkans SRD 1,40, gedropt zijn, gaan de prijzen van goederen niet omlaag. Op 27 september was de douanekoers voor de US$ SRD 7,82 en SRD 8,81 voor de euro. Op 12 oktober is de douanekoers aangepast. De verkoopkoers van de US$ is gesteld op SRD 7,41 en voor de euro SRD 8,21.

Hoewel de koers omlaag gaat, is de douanekoers niet meegegaan. Hierdoor heeft de groothandel de prijzen niet verlaagd. Terwijl de koers omlaag ging, zijn prijzen zelfs nog verhoogd. Importeurs voeren aan dat hun kostprijs niet is afgenomen, waardoor de wederverkopers de goederen niet goedkoper hebben gekregen.

Algemeen wordt verwacht dat de koers ergens rond de SRD 7 voor de US dollar zal worden gestabiliseerd. Het op en neer gaan van de koers is funest voor de economie omdat er niet gepland kan worden. Om de koers op een bepaalde hoogte te houden moet de CBvS in staat zijn deze te ondersteunen.

Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April