Milieu-beheer houdt protestactie in Commewijne
19 Oct 2016, 04:24
foto
Medewerkers van Milieubeheer barricaderen uit protest de Commissaris Thurkowweg in Commewijne.


De bond bij Milieubeheer heeft dinsdag een protestactie uitgevoerd aan de Commissaris Thurkowweg in Commewijne. Het personeel van Milieubeheer is het absoluut niet mee eens dat de coördinator en sub-coördinator van de afdeling telefonisch is aangezegd om zich op het hoofdkantoor in Paramaribo aan te melden. Er zouden nieuwe leidinggevenden benoemd worden.

Bondsvoorzitter Hugo Blanker zegt in gesprek met Starnieuws dat de problemen zich ook voordoen in Saramacca. Ook daar moeten drie leidinggevenden zich in Paramaribo aanmelden. Op protestbrieven wordt er gereageerd door mensen die daartoe niet bevoegd zijn. Minister Siegfried Wolff van Openbare Werken wil volgens Blanker ineens laten zien dat hij daadkracht heeft omdat hij de eerste is die gereshuffeld zal worden.

Het personeel van afdeling Meerzorg zal alleen opdrachten uitvoeren van de coördinator en sub-coördinator die het officieel kent. De mensen zijn per resolutie benoemd. Indien er een wijziging komt, moet de bond daarvan op de hoogte gesteld worden. Ook moet worden aangegeven wat de redenen zijn. De leidinggevenden van de afdelingen zijn niet op een correcte wijze bejegend.

Blanker vindt dat de president boven het voorzitterschap van de NDP moet uitstijgen. Hij vraagt dat iedereen een bijdrage levert, maar staat toe dat mensen op die manier worden behandeld. Ineens moeten de leidinggevenden het veld ruimen en 's middags werk doen in Paramaribo. Loyalisten van buiten worden naar Meerzorg gestuurd. Blanker vraagt of er geen mensen van binnen moesten worden klaargestoomd. Er moet aan carrièreplanning kunnen worden gedaan. De bond is niet van plan deze gang van zaken te accepteren. Zo kan niet worden omgegaan met harde werkers, stelt Blanker. Met de actie is voorkomen dat de nieuwe mensen op de plek geïnstalleerd konden worden als nieuwe leiding. Het personeel erkent alleen de bestaande leiding, beklemtoont de vakbondsleider.

Raoul Lith
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April