SWM-directeur Oosterling woedend op COBO
19 Oct 2016, 00:47
foto
Offerte op aanvraag van SWM op 6 oktober ingeleverd door COBO.


Marlon Oosterling, directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), is woedend op Harry Boedjawan, directeur van COBO Holding NV. Boedjawan heeft op een lezing van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) gezegd dat de overheid, in deze de SWM, geen buizen van hem afneemt. De waterleidingbuizen worden geïmporteerd en komt het land duurder te staan.

Oosterling heeft op een persconferentie dinsdag alle laden opengegooid. Hij heeft met documenten aangegeven dat vanaf de periode van de ex-ministers Gregory Rusland en Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen COBO miljoenen orders heeft gekregen. Ook SWM heeft buizen afgenomen van COBO. Deze bleken niet van een goede kwaliteit te zijn en vertoonden volgens de SWM-directeur na een tijdje scheuren. Daarna is met COBO afgesproken om betere kwaliteit buizen te maken. Ook die zouden niet voldoen. De buizen moesten worden verwijderd, terwijl ze 87 jaar zouden moeten meegaan.

De leiding van COBO om een reactie gevraagd over de ernstige beschuldigingen geuit door de SWM-directeur, zegt aan Starnieuws dat het bedrijf een jurist in de arm zal nemen. Ontkend wordt dat de buizen niet zouden voldoen aan de kwaliteit. Het bedrijf is gecertificeerd. Ook COBO zegt over genoeg documentatie te beschikken om zaken te kunnen weerleggen.

Oosterling stelde dat Boedjawan leugens heeft verteld op het debat van VES. Hij heeft dit ook meegedeeld aan de VES-voorzitter Winston Ramautarsing. De SWM-directeur is boos over dat Boedjawan beschuldigingen geuit heeft over het maken van een 'nyan' door Oosterling. COBO heeft nog op 6 oktober een offerte ingediend op aanvraag van de SWM. Oosterling vindt het erg dat een verkeerd beeld is gegeven op de VES-lezing, waarbij diverse beschuldigingen zijn geuit. De SWM-directeur merkte op dat COBO zich zal moeten verontschuldigen tegenover het personeel en hem. In elk geval zal Oosterling als SWM-directeur geen zaken meer doen met dit bedrijf.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April