Vluchten Johan Adolf Pengel luchthaven gegarandeerd
18 Oct 2016, 14:18
foto


Luchthavenmeester op de Johan Adolf Pengel International Airport, Steven Vrieze, zegt dat ondanks de actie van het personeel van Luchthavenbeheer alle vluchten normaal worden afgewerkt. Niet zo lang geleden is Insel Air geland. Later op de dag worden de SLM en de KLM verwacht. Er is ook een vlucht van Fly All Ways vanavond.

Vrieze zegt aan Starnieuws dat alle belangrijke onderdelen bemand zijn. Ook de brandweer is intact. Stafleden doen het werk met ondersteuning van het Korps Brandweer Suriname. Ook mensen die werkwillig zijn, verlenen hun diensten. De luchthavenmeester zegt dat de veiligheid op de Johan Adolf Pengel luchthaven gegarandeerd is.

De bond bij NV Luchthavenbeheer is in protest. De directie weigert de in april overeengekomen lonen volgens een gemiddelde koers van 4,68 uit te betalen, zegt de bond. Assembleelid Patrick Kensenhuis (NDP) heeft zojuist in De Nationale Assemblee ook meegedeeld dat er actie gevoerd wordt, maar dat de vluchten gegarandeerd zijn. Er is een crisisteam in het leven geroepen. Kensenhuis deelt mee contact gehad te hebben met de directie van NV Luchthavenbeheer. Asiskumar Gajadien (VHP) vroeg wat er gedaan wordt aan de malversaties, nu het duidelijk is dat er niet kan worden betaald gezien de middelen.

Minister Steven Relyveld, minister ad interim Transport, Communicatie en Toerisme, zei ook gesproken te hebben met de directeur van NV Luchthavenbeheer. Met de staf is er overeenstemming bereikt om de operationele diensten te continueren. Het gaat om de brandweer, security en overige operationele diensten. Het geschil is dat er een overeenstemming is met het personeel om met de koers van de Centrale Bank van Suriname te werken. Door beperkte inkomsten kan NV Luchthavenbeheer voor deze maand de overeengekomen bedragen nog niet betalen. Er zal gesproken worden met het bondsbestuur om de salarissen te betalen.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April