Personeel Luchthavenbeheer in actie
18 Oct 2016, 12:43
foto
Bondsvoorzitter Lloyd Read praat met de ruim 200 stakende werknemers van NV Luchthavenbeheer.


Het personeel in dienst van NV Luchthavenbeheer is in actie. Aanleiding voor het protest is dat de directie weigert de in april overeengekomen lonen volgens een gemiddelde koers van 4,68 uit te betalen. Het is nog onduidelijk of door de actie de vluchten, waaronder zeker vier passagiersvluchten, in gevaar komen. Voor vandaag staan er twee vluchten op de Mid-Atlantische Route (Paramaribo-Amsterdam) op schema. Onder het personeel van de NV Luchthavenbeheer vallen onder andere de afhandeling, brandweer Zanderij en de beveiliging.

In september zou er een evaluatie volgen van deze tussenovereenkomst tussen de bond en de directie. De bond had gehoopt dat de koers zich enigszins zou hebben gestabiliseerd en dat hij op basis daarvan het koersverschil tussen april en september zou overeenkomen met de directie. Lloyd Read, voorzitter van de bond van personeel in dienst van NV Luchthavenbeheer, zegt aan Starnieuws dat de directie komt met een voorstel van een loonsverhoging van 7% zonder enige t.w.k.

Tijdens een grimmige algemene ledenvergadering is het voorstel van de directie van de hand gewezen. Read legt uit dat de directie in een moeilijk parket zit, daar ze een wantoestand hebben overgenomen van de vorige leiding. Zo zijn premies voor pensioenen, algemene oudedagsvoorziening en ingehouden belastingen niet overgedragen. Daarbovenop moeten grote contractors nog enorme bedragen ontvangen van het bedrijf. Het personeel heeft duidelijk te kennen gegeven dat hij niet het gelag wil betalen van mismanagement van de directie.
Advertenties