Autobestuurder jaagt zich in de kosten
18 Oct 2016, 18:08
foto
De pad mounted transformator is volledig vernietigd. (Foto: EBS)


Een autobestuurder heeft een pad mounted transformator (een langs de weg bevestigde transformator) van de Energiebedrijven Suriname NV (EBS) kapot gereden. Hij heeft zich daarmee enorm in de kosten gejaagd. De veroorzaker draait immers op voor de onkosten die de EBS maakt door de schade.

De transformatorkast dichtbij Toria aan de dr Sophie Redmondstraat is in de ochtend van maandag 17 oktober aangereden. De kast is volledig vernietigd. Ondanks de aanrijding is de buurt bespaard gebleven van stroomuitval. De aangereden transformator is volledig geïsoleerd. De EBS had omstreeks kwart voor vier in de ochtend de stroom omgeleid.

Afhankelijk van de kVA kost een nieuwe pad-mounted transformator tussen de US$ 12.000 en US$ 20.000. De vervangingskosten lopen in de US$ 16.000 en dan zijn de installatiekosten nog niet bijberekend.

In een persbericht uit de EBS haar verontrusting over het aantal mastaanrijdingen dat het bedrijf alleen maar in de kosten jaagt. Voor dit jaar zijn er tot september 276 mastaanrijdingen geweest; gemiddeld één per dag. De EBS drukt weggebruikers op het hart veilig te rijden en schade aan het stroomnetwerk te voorkomen. “Zo bespaart u zichzelf onnodige kosten.”
Advertenties