Gerichte trainingen voor leerkrachten op komst
13 Oct 2016, 22:18
foto
Minister Robert Peneux


Er zal gericht gewerkt worden aan persoonlijke en professionele ontwikkeling van onderwijzend en niet-onderwijzend personeel, gericht op de 21ste eeuw. Het Centrum voor Nascholing Suriname (CENASU), heeft woensdag de statuten: visie, missie en kernwaarden 2016-2021, aan de minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), Robert Peneux, overhandigd. Peneux zegt dat het eigenlijke werk nu zal beginnen. Leerkrachten zullen vrijgemaakt worden voor het volgen van trainingen.

Peneux vroeg het bestuur te beginnen met het trainingstraject. Hij zal nagaan of de trainingen iets zullen meebrengen in de beloning. “Ik heb de minister van Binnenlandse Zaken gevraagd om een commissie in te stellen, om dit te bespreken,” gaf hij aan. Voorlopig zal gestart moeten worden met de basis- en VOJ-scholen. Uiteindelijk komen de hogere opleidingen aan de beurt. “De meeste leerkrachten hebben een probleem met het opstellen van toetsen. Dit probleem zal nu worden opgelost”, zegt Peneux.

Het project was een samenwerking van de verschillende afdelingen van het MinOWC, het VVOB en directie en medewerkers van CENASU en uitgevoerd door Symbiont Consulting. De directeur van Onderwijs, Nathasia Bennanon en Jan Geusens, program manager van VVOB, waren aanwezig bij de overhandiging van de statuten.

Het Centrum voor Nascholing Suriname is omgezet in een stichting. Het bestuur van de stichting staat onder leiding van onderdirecteur Onderwijs, Muriel Hoepel. De directeur van CENASU, Daniela Rosario, streeft door middel van kernvoorwaarden naar het waarmaken van haar visie voor de stichting. De kernvoorwaarden zijn onder anderen: persoonlijke groei, teamwork, bevlogenheid, professionaliteit en klantgerichtheid. Zij beoogt het aanbieden van praktische en interactieve training en coaching voor verdere ontwikkeling van talenten en competenties, zegt de voorlichting van MinOWC.

Friday 19 July
Thursday 18 July
Wednesday 17 July