Politie Kwatta pakt vier twintigers met maskers
01 Oct 2016, 10:49
foto


Vier mannen zijn donderdagavond met maskers, een jachtgeweer, handschoenen en andere spullen aangehouden. De politie van Kwatta heeft de twintigers na een melding van de Centrale Meldkamer kunnen oppakken.

Volgens de melding was er een verdacht voertuig voor een supermarkt aan het Garnizoenspad en zou de bestuurder vermoedelijk gewapend zijn. Bij aankomst op de plek heeft het surveillance team twee voertuigen aangetroffen. Terwijl de agenten bezig waren duidelijkheid te verkrijgen van de Centrale Meldkamer om welk voertuig het ging, trok een van de auto’s plotseling in volle vaart op.

Na een achtervolging heeft de politie het voertuig met Shivendra O. (21) achter het stuur tot stoppen gebracht. In het voertuig is een jachtgeweer in de kofferbak aangetroffen, twee zwarte maskers, twee paar handschoenen en een holster van een vuistvuurwapen. Volgens Shivendra was het jachtgeweer van zijn vriend Ansar D. (24). Nog tijdens de ondervraging van de 21-jarige stopte een ander voertuig en stapte Ansar uit.

Volgens Ansar heeft hij het jachtgeweer bij een onbekende man gekocht en had hij geen machtiging van het wapen. In zijn voertuig heeft de politie een patroon van het jachtgeweer, een mes, een paar handschoenen, een zwarte masker, een houwer, de identiteitskaart van zijn vriend Shivendra, een fles creoline en een ijzeren pijp aangetroffen.

De agenten hebben daarop de twee mannen meegenomen naar het politiebureau en hebben de goederen en de voertuigen in beslag genomen. Op het bureau heeft Ansar verklaard dat hij het jachtgeweer heeft gekocht van Christophel R. De politie heeft Christophel R. (26) op zijn woonadres opgespoord, aangehouden en naar het bureau gebracht.

Voor verder onderzoek moesten de agenten de woning van Christophel doorzoeken. Bij aankomst stuitten zij op verzet van de ouders. Nadat de hulpofficier van Justitie was ingeschakeld, konden de agenten de woning in. In een vertrek is een aantal nieuwe verpakkingen met medicamenten aangetroffen. De ouders van Christophel konden de herkomst van de medicamenten niet verklaren.

Toen de politie-inspecteur een ander vertrek wilde doorzoeken, werd hij belemmerd door het broertje van Christophel, Eric (22). De politie was genoodzaakt Eric ook aan te houden nadat deze de inspecteur had weg gestoten van het vertrek. In de ruimte is een aantal medicamenten in nieuwe verpakkingen aangetroffen. Eric is ook aangehouden en de medicamenten zijn in beslag genomen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April