Bee: Zijn 365 dagen genoeg voor al de plannen?
01 Oct 2016, 18:44
foto
Assembleelid Marinus Bee vraagt zich af hoe al de projecten opgesomd door de president, uitgevoerd zullen worden. (Foto: Raoul Lith)


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) vindt dat het beleid dat president Desi Bouterse ontvouwd heeft tijdens zijn jaarrede niet scherp genoeg geformuleerd is. Zo is bijvoorbeeld aangegeven dat er loonsverhoging komt voor ambtenaren en gepensioneerden van de overheid, zonder aan te geven hoeveel de verhoging zal zijn. "Er zijn veel wenselijkheden. Zijn de 365 dagen wel genoeg om al de plannen die gepresenteerd zijn, uit te voeren," zegt Bee in gesprek met Starnieuws.

De politicus merkt op dat de president in het begin aangaf dat hij een niet traditionele jaarrede zou houden. Dat was niet te merken, want er zijn zoveel zaken opgesomd, zonder aan te geven hoe ze concreet uitgevoerd zullen worden. Hij betreurt het dat er geen duidelijke ontwikkelingsrichting is voorgehouden. "Kiezen wij voor mijnbouw of landbouw of een combinatie van beide. Zoveel dingen zijn opgenoemd, zonder dat het duidelijk is welke richting wordt opgegaan," stelt Bee.

Het Assembleelid is ook bezorgd over de miljarden leningen. Hij vraagt zich af hoe deze betaald zullen worden en hoelang het zal duren voor alles afgelost is. De kans op het succesvol uitvoeren van projecten is ook niet duidelijk. Welke ingrediënten zijn ingebouwd om projecten succesvol af te ronden, voert Bee aan. Hij had liever dat de president drie tot vier dingen opgenoemd had die goed waren uitgewerkt. De ABOP-topper merkt op dat de president oproept om samen de schouders onder het werk te zetten, maar er worden mensen aan de kant gezet. Op deze manier is er geen sprake van natievorming, stelt Bee, die aangeeft dat geen enkele groep het alleen kan doen. Tijdens de begrotingsbehandeling zal hij om meer duidelijkheid vragen van de regering.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April