Veroorzaker dodelijke aanrijding was dronken
30 Sep 2016, 11:38
foto


De pick-up bestuurder Mairon G. die een dodelijke aanrijding veroorzaakte donderdag aan de Sir Winston Churchillweg, blijkt overmatig alcohol te hebben genuttigd. De 48-jarige bromfietser Humphrey Sabajo heeft bij de aanrijding het leven gelaten. Mairon G. is in verzekering gesteld.

De politie van Livorno heeft Mairon G. aan een blaastest onderworpen. De bestuurder blies 570 microgram per liter uitgeademde lucht. Het toegestane promillage is 220 micogram. De pick-up bestuurder reed kort voor de aanrijding met een pickup over de Sir Winston Churchillweg komende van de richting van Staatsolie en gaande naar die van de Dageraadweg.

De bromfietser reed vanuit de tegenovergestelde richting. Gekomen ter hoogte van pand nummer 193 haalde de bestuurder van de pick-up zijn voorrijder in zonder om rekening te houden met het tegemoetkomend verkeer, met als gevolg de aanrijding met de bromfietser. De bestuurder verloor vermoedelijk daarna de controle over de besturing van het voertuig, kwam tegen de berm aan met als gevolg dat het voertuig enkele keren over de kop ging, meldt de politie Public Relations.

Mairon G. en zijn bijrijder klaagden van pijn over hun lichaam. Per ambulance werden zij overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Mairon G. is onder politiebewaking ter observatie opgenomen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April