President kondigt salarisverhoging ambtenaren aan
30 Sep 2016, 10:59
foto
President Desi Bouterse inspecteert de ere wacht van het Korps Politie Suriname. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse heeft zojuist in De Nationale Assemblee aangekondigd dat aan alle ambtenaren, gepensioneerde landsdienaren en met hen gelijkgestelden een salarisverhoging zal worden gegeven. Dit zal uiterlijk eind april een feit zijn. Hoeveel de loonsverhoging zal zijn, heeft de president niet aangegeven.

Het staatshoofd merkte op dat de loonsverhoging aan ambtenaren en gepensioneerde landsdienaren zal worden gegeven om het leven onder de gegeven omstandigheden dragelijker te maken. De loonsverhoging is volgens Bouterse een behulpzame overbrugging naar beter. De president is bezig met de presentatie van de jaarrede.

De president heeft enkele maatregelen aangekondigd die de inkomsten van de Staat zullen verhoging. De belastinginning zal effectief worden aangepakt, waarbij bedrijven die achterstanden hebben 25% korting zullen krijgen. Er komt een mediacampagne hierover. Bouterse merkte op dat gezamenlijk de problemen in het land aangepakt zullen worden, waarbij constante dialoog zal zijn met maatschappelijke groepen.
Advertenties