Rusland bij 70 jaar NPS: Situatie land kan zo niet verder
29 Sep 2016, 16:22
foto
De NPS-toppers leggen een krans bij het standbeeld van Johan Adolf Pengel. Rechts ex-president en ex-voorzitter van de NPS, Ronald Venetiaan. (Foto: René Gompers)


De Nationale Partij Suriname (NPS) die vandaag haar 70e verjaardag herdenkt, is bezorgd over de situatie in het land. Vanmorgen werden bij het standbeeld van oud-voorzitter Johan Adolf Pengel kransen gelegd. Voorzitter Gregory Rusland zei dat de oprichters van de 'groene' partij tevreden zouden zijn over de verdiensten van de organisatie, maar tranen in de ogen zouden hebben over de situatie in het land.

Tijdens de toespraak van Rusland, kwam de governor van de Centrale Bank van Suriname, Glenn Gersie, de partij spontaan feliciteren. Hij had een bespreking op het ministerie van Financiën. Het gebaar van Gersie is bijzonder gewaardeerd door de NPS.

Rusland merkte op dat de NPS in de zeventig jaren veel verdiensten op haar naam heeft staan. De partij heeft ook mede ervoor gezorgd dat zaken die in het verleden verkeerd zijn gegaan, te herstellen. Hij vroeg onder andere ex-president Ronald Venetiaan en ex-minister Humphrey Hildenberg om weer die bijdrage te leveren, wanneer de NPS weer in het machtscentrum is.

Op de vraag hoe de NPS staat tegenover acties die zijn aangekondigd, zegt Rusland dat partijgenoten vrij zijn om deze te ondersteunen. De regering moet zich ervan doordrongen zijn dat mensen bijzonder ontevreden zijn. De partijvoorzitter merkt op dat straatacties niet het enige model zijn om aan te geven dat de situatie zo niet door kan gaan. Vanavond heeft de NPS een bijeenkomst in Grun Dyari om de 70e verjaardag te herdenken.
Advertenties