NH-minister draagt waterstations over aan SWM
29 Sep 2016, 14:00
foto
Minister Regilio Dodson van NH en SWM-directeur Marlon Oosterling onthullen het plakkaat van overdracht waterstations. (Foto's: Raoul Lith)


Zestien waterstations die onder beheer waren van Dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, zijn vandaag te Meerzorg overgedragen aan de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM). Een lang traject is afgelegd voordat het zover was, zei minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen bij de overdracht aan SWM-directeur Marlon Oosterling.

Oosterling zei dat samen met de Dienst Watervoorziening het district nu voorzien kan worden van goed en schoon drinkwater. Dodson legde uit dat met alle betrokkenen gesproken is voordat het zover was. Er is een commissie ingesteld die de overdracht soepel moest doen verlopen. Nu kan er gewerkt worden aan de ontsluiting van Commewijne op het waterleidingnet, waarbij meters geplaatst zullen worden. De fysieke overdracht van de waterstations is een mijlpaal in het proces, zei de bewindsman. Watervoorziening in Commewijne en Saramacca heeft veel uitdagingen.

De Assembleeleden Ingrid Karta-Bink (Pertjajah Luhur) en Jenny Warsodikromo (NDP) zijn verheugd dat na jaren nu het steeds dichterbij komt dat in elk huishouden in Commewijne veilig drinkwater zal stromen. Al heel lang wordt gevraagd dat SWM het beheer van de waterstations overneemt. Karta-Bink zei dat de mensen bereid zijn te betalen voor water. Nu is er een grote stap gezet. Warsodikromo vroeg ook de aandacht van de minister voor het feit dat mensen een hydrofoor rechtstreeks aansluiten op het net, waardoor mensen die verder wonen in Mariënburg en Ellen geen waterdruk hebben. Van de regering wordt verwacht dat er opgetreden wordt tegen deze asociale mensen.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April