Algehele participatie Suriname in OIC besproken
29 Sep 2016, 00:00
foto
Een werksessie die gehouden is met de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) en het bedrijfsleven. (Foto: Buitenlandse Zaken)


De algehele participatie van Suriname in de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) is aan de orde gekomen tijdens werksessies woensdag. Dit houdt in dat er breder wordt gekeken naar de participatie van Suriname in de OIC en niet slechts naar de assistentie door de Islamic Development Bank (ISDB) en haar diensten, die momenteel ter beschikking wordt gesteld. De secretaris-generaal van de OIC, Iyad Ameen Madani, heeft Suriname aangemoedigd om zijn participatie binnen de OIC te intensiveren om de voordelen van deze multilaterale organisatie volledig te benutten.

De werksessies hebben woensdag plaatsgevonden op het kabinet van de president tussen een delegatie van de Republiek Suriname onder leiding van de minister van Buitenlandse Zaken, Niermala Badrising en Gillmore Hoefdraad van Financiën en een delegatie van de secretaris-generaal van de OIC. Minister Hoefdraad die ook governeur van de IsDB voor Suriname is, schetste een algemeen beeld van de actuele sociaal economische situatie in Suriname en het beleid dat de regering op dit stuk voert, meldt Buitenlandse Zaken in een persbericht.

Er is ook een werksessie gehouden met de private sector, waarbij door de OIC gewezen werd op de mogelijkheden voor het bedrijfsleven. De OIC-topman wees op de wenselijkheid van de verschillende overeenkomsten op het gebied van handel en investeringen, te tekenen teneinde de private sector in staat te stellen profijt te halen van de mogelijkheden die de OIC biedt.

Op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en ontwikkelingsfinanciering is Suriname in samenwerking met de IsDB de volgende prioriteitssectoren overeengekomen te weten: infrastructuur (z.a. energie en transport), agrarische en rurale ontwikkeling (veeteelt, irrigatie en drainage, tuinbouw en gewas ontwikkeling), gezondheid, huisvesting en institutionele versterking, Islamitisch bankieren en financieren en handel.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April