Jarige NPS solidair met Surinamers die lijden onder crisis
29 Sep 2016, 02:05
foto


De Nationale Partij Suriname (NPS) zegt op haar 70e verjaardag vandaag, solidair te zijn met alle Surinamers die gebukt gaan onder deze door de huidige regering gecreëerde situatie. Het regeringsbeleid ligt op zijn kop. Hierdoor verkeren burgers in een moeilijke leefsituatie. Terwijl de wisselkoersen en de daarmee gepaard gaande prijzen in de winkels sprongen omhoog maken, blijven de salarissen van ambtenaren stationair. De situatie nu in Suriname is er één van overleven, zegt de groene partij in een verklaring.

Al sinds haar oprichting in 1946 is de NPS de politieke organisatie gebleven voor alle Surinamers om aan de ontwikkeling van hen en het land een bijdrage te leveren. Met als thema ‘In vertrouwen met de NPS samen werken aan een welvarend Suriname’, benadrukt de partij deze stelling.

"De NPS huldigt de opvatting dat gelijkheid, ontwikkeling en vrede tot haar hoogste idealen behoren. Zonder die gelijkheid is ontwikkeling niet mogelijk en kan geen vrede worden bereikt. Partijvoorzitter Gregory Rusland herinnert eraan dat Suriname een vredige natie is die op principes van vrijheid en democratie is georganiseerd en waarin een ieder zich volledig kan ontplooien en ontwikkelen.

Verstoring van deze ontwikkelingsmogelijkheden zoals thans het geval is, moet dringend een halt worden toegeroepen. In het licht van 70 jaar prudent, stabiel en effectief economisch beleid, doet de partij een beroep op alle Surinamers om haar bijdrage te leveren en zich te scharen achter de doelstellingen van de groene partij. Het huidige politieke beeld moet worden getransformeerd naar een nieuw tijdperk van opbouw.

Vanwege het feit dat deze partij gedurende haar bestaan al heeft bewezen dat zij het aankan en dat zij een belangrijke rol heeft gespeeld in de Surinaamse politiek, is een lustrumprogramma uitgevoerd met een variëteit aan inspirerende activiteiten die gericht zijn op de participatie van jong en oud. De NPS kent haar verantwoordelijkheid ten opzichte van het volk van Suriname en laat zich altijd leiden door het belang van de gehele Suriname samenleving. Daarbij sluiten wij geen enkele democratische partij of individu uit die de uitgangspunten van ons staatsbestel met haar deelt, om samen met haar regeringsverantwoordelijkheid te dragen," zegt de partij.


Om 10.00 uur vindt de traditionele kranslegging plaats bij het standbeeld van Johan Adolf Pengel op het Onafhankelijkheidsplein. De dankdienst vangt aan om 19.00 uur gevolgd door een boodschap van de partijvoorzitter, de huldiging van oude getrouwen en een culturele avond.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April