Online onderzoek naar behoefte metrologiediensten
29 Sep 2016, 10:23
foto


Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is op grond van de wet Surinaams Bureau voor Standaarden, het Nationaal Instituut voor Metrologie in Suriname. Om dit instituut daadwerkelijk op te zetten is er echter onderzoek nodig naar metrologiediensten in Suriname. Organisaties waar er meet- en weegmiddelen gebruikt worden, zijn opgeroepen om te participeren aan een 'online consultatiebijeenkomst' (meetings.ssb.sr) die gehouden zal worden op 29 en 30 september.

Het onderzoek moet de behoefte van deze diensten kunnen vaststellen. Het SSB streeft in de functie van nationaal instituut voor Metrologie ernaar om werkzaamheden op het gebied van Metrologie op te zetten/verbeteren en uit te breiden naar een hoger niveau, waarbij er gewerkt zal worden aan diensten die internationaal erkend en traceerbaar zijn.

Metrologie is de wetenschap van maten en gewichten en de toepassing ervan en omvat alle theoretische en praktische aspecten van metingen en de meetonzekerheden die hiermee gepaard gaan. Het beïnvloedt de kwaliteit van het leven door het beschermen van de consument, het mede helpen conserveren van het milieu, alsmede het helpen bijdragen aan het rationeel gebruik van hulpbronnen, licht het SSB toe. Het is de taal van de wetenschap, technologie en commercie die gebruikt wordt om onder andere maat, hoeveelheid, positie, conditie en tijd te communiceren.

Metrologie kan bijdragen aan het beschermen van consumenten en het waarborgen van de kwaliteit van producten en processen en stimuleren van eerlijke concurrentie door middel van nauwkeurige en betrouwbare metingen, zegt het SSB. Het kan fundamentele ondersteuning bieden aan de economische ontwikkeling, publiekelijke sector, gezondheidszorg, veiligheid, milieu en de voedingsindustrie.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April