Trustbank krijgt licentie voor Islamitisch bankieren
28 Sep 2016, 18:33
foto


De Trustbank Amanah zal de eerste Islamitische Bank zijn op het Westelijk Halfrond. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft Trustbank een banklicentie toegekend om te beginnen met Islamitisch bankieren. Het streven is om in het eerste kwartaal 2017 de eerste vestiging te openen. De bank zal de financiering van het midden- en kleinbedrijf, verruimen.

Met de komst van de Trustbank Amanah zal een nieuwe markt worden gecreëerd die de Surinaamse economie stimuleert, laat de bank optekenen. Vooral buitenlandse investeringen kunnen via de Trustbank Amanah een impuls geven aan de Surinaamse economie. De gang naar 2017 houdt, naast enkele formaliteiten in het aanpassen van het volledige IT-systeem, alsook alle noodzakelijke voorbereidingen voor de totale positionering van de Trustbank Amanah.

Islamitisch bankieren is gebaseerd op Islamitische principes. De voornaamste principes zijn: het verbod van het vragen en/of verstrekken van rente, het verbod op speculaties en investeren in alcohol, tabak en gokspelen. Rente maakt plaats voor kosten die in rekening worden gebracht of een uitkering in een vorm van een aandeel in winst. Speculeren komt niet aan de orde bij deze vorm van bankieren. Vertrouwen is de basis. Deze vorm van bankieren is de basis voor ethisch bankieren. Benadrukt wordt dat er geen dwang is in godsdienst om zaken te doen met Trustbank Amanah.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April