Valies: Iemand als Hooghart gauw vergeten
29 Sep 2016, 06:56
foto
Wilgo Valies, voorzitter van de BvL. (Foto: Raoul Lith)


Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, vindt dat hij iemand als Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), zo snel mogelijk moet vergeten. Valies zegt dat hij niet zal reageren op aantijgingen dat hij ervoor gezorgd zou hebben dat de totale arbeidersklasse het slachtoffer is geworden van ongefundeerde verhogingen waarbij de loonsom van de overheid is oververhit.

Valies vraagt zich af wat verwacht moet worden van een vakbondsleider die op de schoot zit van de regeringsleider. Zijn masker zou hierdoor zijn gevallen. Hooghart heeft mensen niet ondersteund die opgestaan zijn tegen de hoge stroomtarieven. "Waar was meneer Hooghart?" antwoordde Valies op een vraag tijdens een persconferentie woensdag.

De BvL-voorzitter stelde dat het masker van Hooghart is gevallen. Hij toucheert een vet salaris als Assembleelid. Wat Hooghart te zeggen heeft, gaat bij Valies het ene oor in en het andere oor uit. "Ik heb geen respect voor dit soort mensen. Ik moet ze snel vergeten," zei Valies.


Advertenties