Badmintonsport krijgt boost met coachestraining
27 Sep 2016, 23:16
foto
De badminton level 1 coaches-training is aan de gang. (Foto: Surinaamse Badmintonbond)


Suriname krijgt binnenkort een groep gecertificeerde badmintoncoaches. Vorige week is de badminton level 1 coaches-training, die door de Badminton World Federation is gecertificeerd, gestart. De trainer is de Jamaicaan Richard Wong. De laatste opleidingsdag, vrijdag, wordt afgesloten met een examen, zegt de Surinaamse Badmintonbond.

De training zal een week duren. “Een mijlpaal voor de badmintonsport in Suriname, zegt Redon Coulor, namens de Surinaamse Badmintonbond. “Het zullen de eerste gecertificeerde badmintoncoaches zijn in Suriname. Dit zal zeker bijdragen tot de ontwikkeling van de badmintonsport in Suriname. Er wordt nu al gekeken naar een vervolgtraject.”

Het streven is om volgend jaar ‘Shuttle Time’ in Suriname te starten. De badmintonsport zal hierbij op scholen worden geïntroduceerd. Dit project zal in samenwerking met het ministerie van Sport en Jeugdzaken en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur worden uitgevoerd.

De Surinaamse Badmintonbond meldt dat zij de training in samenwerking met het Surinaamse Olympisch Comite, Internationaal Olympisch Comite en de Badminton World Federation heeft georganiseerd.


Advertenties