Indonesische minister van Buza komt naar Suriname
27 Sep 2016, 17:31
foto
Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken en haar Indonesische ambtgenoot, Retno Marsudi. (Foto: Caribbeannews)


De Indonesische minister van Buitenlandse Zaken (Buza), Retno Marsudi, brengt in januari 2017 officieel een bezoek aan Suriname. Het zal het eerste bezoek van een Indonesische minister van Buitenlandse Zaken zijn in meer dan een decennium.

Minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken heeft haar Indonesische collega ontmoet tijdens de bijeenkomst van de Beweging van Niet-Gebonden Landen (NAM) in Margarita, Venezuela. Beide bewindslieden hebben de voorbereidingen besproken voor de Gezamenlijke Suriname-Indonesië commissievergadering op 3 oktober in Paramaribo. De twee ministers van Buitenlandse Zaken zijn nu bezig om het schema van de vergadering af te ronden.

Tijdens hun ontmoeting hebben beide functionarissen verschillende projecten die in de pijplijn zitten besproken. Een kunst en cultuur expositie om het contact tussen de burgers van beide landen te stimuleren, hoort er ook bij. Paramaribo en Jakarta zijn van plan om in de toekomst nauwer met elkaar samen te werken op het gebied van culturele uitwisseling.

Ook op internationale fora bestaat de intentie om de onderlinge samenwerking te bevorderen. Badrising en Marsudi hebben nieuwe terreinen van samenwerking en investeringsmogelijkheden in de visserij, de landbouw en de ontwikkeling van de infrastructuur besproken. Suriname en Indonesië zijn beiden lid van de Islamitische Ontwikkelingsbank. De versteviging van de onderlinge relaties wordt ook in dat kader gezien.

Vooruitlopend heeft Suriname Indonesische burgers die het land willen bezoeken voor toerisme doeleinden vrijgesteld van de visumplicht. Badrising heeft in het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York tijdens een receptie ter herdenking van de onafhankelijkheid van Indonesie ook kort gesproken met de vicepresident van het land, Jusuf Kalla Mohammed.

Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March