Ontzielde lichamen sportvissers geborgen (update)
26 Sep 2016, 21:54
foto


De lichamen van de twee sportvissers die sinds gistermiddag vermist werden, zijn vanavond geborgen. Het gaat om Roy Kromopawiro (53) en Albert Kromosetiko (59). De levenloze lichamen werden niet ver van elkaar ontdekt, nabij de brug van Kaaimangrasie.

De mannen waren zondagochtend de Surinamerivier opgegaan, richting Kaaimangrasie. Rond twee uur in de middag kreeg de politie melding van een onbemande 16 ft Alumacraft boot met 25 pk draaiende motor op de Surinamerivier ter hoogte van de Billitonbrug. Vanaf de melding is er een zoekactie gestart. Districtscommissaris Armand Jurel van Para stelde brandstof ter beschikking voor vrijwilligers die meehielpen zoeken op de rivier met hun vaartuigen.

De ontzielde lichamen zijn vervoerd naar het mortuarium. Vermoed wordt dat de mannen mogelijk door Braziliaanse bijen zijn aangevallen. "Para is in een domper. Het gaat om twee personen van het district," zegt Marvin Moesan, hoofd van het Burger Informatie Centrum Para aan Starnieuws.

Intussen meldt de politie Public Relations dat na afstemming met het Openbaar Ministerie de ontzielde lichamen aan de nabestaanden zijn afgestaan voor de begrafenis. Het is voor alsnog onbekend hoe de mannen te water zijn geraakt.
Bij de zoekactie waren betrokken politie Paranam, de Maritieme politie en nabestaanden. Ook de duikers van het Korps Brandweer Suriname hebben meegewerkt aan de zoekactie.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March