BvL en FOLS praten woensdag verder met regering
26 Sep 2016, 16:30
foto
BvL-voorzitter Wilgo Valies en Marcellino Nerkust van de FOLS in gesprek met journalisten. (Foto: Raoul Lith)


De Bond van Leraren (BvL) en Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) praten woensdag verder met een regeringsdelegatie. De BvL en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname (ALS) zullen de onderwijsgevenden op maandag 3 oktober om 8.00 uur informeren over de resultaten. De FOLS houdt donderdag een ledenraad (vergadering van besturen van aangesloten bonden). Dit deelden Wilgo Valies, voorzitter van BvL en Marcellino Nerkust, president van de FOLS aan journalisten na het gesprek met de regeringsdelegatie vanmiddag.


Valies hoopt dat woensdag een oplossing wordt gevonden. Hij staat er op dat het akkoord dat na drie jaar is getekend in april, wordt uitgevoerd. De koerscompensatie en de heffingskorting zijn gedeeltelijk uitgevoerd voor onderwijsgevenden. De ingangsdatum moet nog gecorrigeerd worden. De inflatiecorrectie voor augustus en september hebben de leerkrachten nog niet ontvangen. De herwaardering van onderwijsgevenden moet per oktober ingaan. Valies benadrukt dat het om een totaal pakket gaat.

Nerkust benadrukt dat de FOLS leerkrachten niet heeft opgeroepen om op 3 oktober niet naar school te gaan. De opening van het nieuwe schoorjaar is een aangelegenheid van de minister van Onderwijs (regering). De ledenraad van FOLS zal beslissen wat de verdere stappen zijn. Woensdag is er duidelijkheid hierover tijdens het vervolggesprek met de regeringsvertegenwoordigers. Naast minister Gillmore Hoefdraad van Financiën hebben ook raadsadviseurs deelgenomen aan het onderhoud.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March