Afsluiting discussies 71e VN-vergadering
26 Sep 2016, 18:24
foto
Het migranten en vluchtelingen vraagstuk stond hoog op de 71e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. (Foto: Getty Images)


De discussies van de 71e Algemene vergadering van de Verenigde Naties (VN) worden vandaag na een week van interventies gericht op duurzame ontwikkeling en de grote uitdagingen van de mensheid afgesloten. Op de laatste dag van het forum zullen ongeveer 140 staatshoofden en regeringsleiders zijn gehoord.

Er zijn interventies geweest van de ministers van Buitenlandse Zaken van Suriname, India, Singapore, de Bahama’s, Trinidad en Tobago en Tanzania. Ook de permanente vertegenwoordigers van Denemarken en Togo hebben hun zegje gedaan.

Peter Thomson, voorzitter van de Algemene Vergadering van de VN, zal de bijeenkomst afsluiten. Presidenten, premiers en ministers van Buitenlandse Zaken van de vijf continenten zijn in hun toespraken ingegaan op de uitdagingen voor de uitvoering van doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling opgenomen in de Agenda 2030, een jaar na de goedkeuring daarvan.

Tijdens de discussies zijn ook aan de orde gekomen de strijd tegen terrorisme, klimaatverandering, het conflict in Syrië, de crisis van migranten en vluchtelingen en de hervorming van de Veiligheidsraad. Het Israëlisch-Palestijnse conflict, het vredesproces in Colombia, de toenadering tussen Cuba en de Verenigde Staten en de Amerikaanse handelsblokkade tegen Havana hebben in de afgelopen dagen de gesprekken in New York ook gedomineerd.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April