Secretaris-generaal OIC woensdag in Suriname
26 Sep 2016, 13:22
foto
De secretaris-generaal van de OIC, Iyad Ameen Madani.


Een delegatie onder leiding van secretaris-generaal Iyad Ameen Madani van Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) komt woensdag aan in Suriname. Madani zal werkbesprekingen houden om de relatie met de OIC verder gestalte te geven. De verdieping van de samenwerking moet ook bezien worden tegen de achtergrond van de diversificatie van de samenwerkingsrelaties voor additionele mogelijkheden om duurzame ontwikkeling te creëren, zegt Buitenlandse Zaken.

Madani zal eveneens met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven de mogelijkheden bespreken voor samenwerking ter bevorderen van de intra-OIC economische, commerciële en handelsrelaties. Voorts zal een ontmoeting plaatsvinden met vertegenwoordigers van moslim organisaties alsmede met de Inter-Religieuze Raad in Suriname (IRIS), opdat de Secretaris Generaal een indruk kan krijgen van de multiculturele en multireligieuze diversiteit alsmede de vreedzame co-existentie waar Suriname bekend om staat. President Desi Bouterse zal de OIC topman ontvangen voor een beleefdheidsbezoek.

Volgens cijfers van 2015 hebben de landen verenigd in de OIC een gezamenlijke bruto nationaal product van circa US$ 1.5 triljoen, een aandeel van 15.6% van het wereldtotaal. De OIC is nu ook een van de belangrijkste ontwikkelingspartners van Suriname. De samenwerking met de Islamic Development Bank (IsDB) heeft onder meer geresulteerd in de financiering van enkele projecten, onder andere de upgrading van het Instrumenten Landing Systeem van de Johan Adolf Pengel luchthaven en de rehabilitatie van een haven en aanmeer faciliteit in Nickerie, terwijl andere projecten in de pijplijn zijn voor financiering zijdens de IsDB.
De secretaris-generaal en delegatie vertrekken op 29 september uit Suriname. Hij is nu op werkbezoek in Guyana.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April