Drie pogingen tot brandstichting door één verdachte
25 Sep 2016, 21:26
foto


De Centrale Meldkamer van de politie kreeg woensdagnacht drie meldingen van poging tot brandstichting op drie adressen. De meldingen werden gedaan met tussenpozen van minder dan een kwartier. Aan de hand van verklaringen kan worden gesteld dat de drie meldingen met elkaar in verband staan. Het motief moet gezocht worden in de relationele sfeer.

Uit het voorlopige onderzoek is gebleken dat de dader flessen inhoudende brandstof heeft gegooid in de richting van de woningen aan de Jackylaan, de Ronaldlaan en de Benaresstraat. Aan de Jackylaan kwam de fles met inhoud tegen de woning aan en belandde in de buurt van een rioolput, waardoor erger kon worden voorkomen.

Aan de Ronaldlaan is de fles met brandbare stof tegen een auto gegooid. Het voertuig is gedeeltelijk aan de achterkant vernield door de ontstane brand. Aan de Benaresstraat is de brandbom gegooid in de richting van de bergplaats van de gascilinder. Deze is niet ontploft.

De wetsdienaren van de ressorten droegen de zaken voor verder onderzoek over aan de recherche dienst van regio Paramaribo en de afdeling Kapitale Delicten die de verdachte zullen opsporen, meldt de politie Public Relations.
Advertenties