Minister Badrising spreekt VN toe namens president
26 Sep 2016, 03:04
foto
Minister Niermala Badrising op de foto met president Barack Obama en zijn echtgenote Michelle.


Namens president Desi Bouterse zal minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken de 71e vergadering van de Verenigde Naties maandag toespreken. Zij heeft in de marge reeds aan diverse regionale bijeenkomsten deelgenomen en bilaterale gesprekken gevoerd met collega’s.

Er is onder meer bilateraal overleg gevoerd met Bharein, Haiti, Indonesië en de Secretarissen-Generaal van de OAS en de OIC. Tevens is er een bilaterale samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de Scandinavische landen en Caricom. De delegatieleiders en ministers van Buitenlandse Zaken zijn bijeen geweest in COFCOR, OIC, G-77 (en China), SIDS, AOSIS en NAM verband.

De vrouwelijke ministers van Buitenlandse Zaken zijn ook bij elkaar geweest om dringende mondiale vraagstukken te bespreken. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban ki Moon had voor de laatste keer de traditionele
bijeenkomst met Caricom leiders. Belangrijk is dat Ban Ki Moon de eerste VN baas is geweest, die het Caribisch gebied (Jamaica en Barbados) met werkbezoeken heeft vereerd, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ban Ki Moon, heeft op 20 september de 71e sessie van de Algemene Vergadering geopend met een oproep aan alle leiders te erkennen, dat de macht die zij bezitten een weerspiegeling is van het vertrouwen dat het volk in hen gesteld heeft en dat deze nimmer als 'vanzelfsprekend' moet worden beschouwd. Hij voegde daaraan toe dat na tien jaren als secretaris-generaal te hebben gefungeerd, hij er meer dan ooit van overtuigd is dat wereldleiders in staat moeten zijn oorlogen te beëindigen en armoede te bestrijden. Zijn boodschap aan de delegatieleiders was luid en duidelijk: “Dien het volk; respecteer de democratie; ga zorgvuldig om met het milieu en de natuurlijke hulpbronnen van uw land; sluit critici niet op en martel ze ook niet”.
Advertenties