Verdachte sterft door politiekogel
24 Sep 2016, 21:48
foto


Patrick Bot is op donderdag doodgeschoten door de politie van Albina. De 33-jarige man was de politie met een eind hout te lijf gegaan. Waarschuwingsschoten mochten niet baten en was de politie genoodzaakt gericht te schieten. Bot is geraakt in zijn zij dichtbij zijn heup. Hij is vrijdagochtend in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo aan zijn verwondingen overleden.

Vanaf januari dit jaar hebben slachtoffers aangiften van seksueel misbruik en verkrachting gedaan tegen Bot. Op donderdag was de politie hem op het spoor voor diefstal van een kettingzaag. De man wist geruime tijd uit handen van de politie te blijven, omdat hij ‘setigons’ rondom zijn huis had geplaatst.

Een setigon is een gespannen jachtgeweer dat wordt geplaatst voor het jagen op wild. In dit geval had Bot de wapens geplaatst voor de wetsdienaren die op het erf durfden te gaan bij het opsporen en aanhouden van zijn persoon. Bij een eerdere opsporing had een agent al op het touw van een setigon getrapt. Erger is voorkomen, omdat hij dat tijdig ontdekte.

Bij aangifte van de diefstal van een kettingzaag is met getuigen afgesproken om gelijk de politie in te schakelen als de verdachte over straat zou worden gezien. Bij het zien van de agenten op donderdag pakte de verdachte een eind hout waarmee hij de agenten te lijf wilde gaan. De politie heeft vier van de jachtgeweren die hij had gespannen rondom zijn woning in beslag genomen.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March