Gouden Lepel schenkt 650 scholieren pakket en kleding
25 Sep 2016, 05:14
foto
Maikel Blokland van De Gouden Lepel deelt het eerste schoolpakket uit. (Foto's: René Gompers)


“Hoeveel kost dit mevrouw?” vraagt een jongetje terwijl hij een paar ‘pattas’ oppakt. Hij is verbaasd en erg blij wanneer hij hoort dat het gratis is. Hij is één van de 650 kinderen die konden kiezen uit kleding en schoeisel die gemeenteleden van Gods Bazuin hebben geschonken.
Hij is ook één van de kinderen die in aanmerking is gekomen voor een schoolpakket van stichting de Gouden Lepel. De stichting heeft dit jaar door de verslechterde situatie in het land veel minder pakketten kunnen uitdelen.

Stichting De Gouden Lepel organiseert al enkele jaren de Feeding Day. Op deze dag worden er normaal gemiddeld duizend schoolpakketten verstrekt aan de minderdraagkrachtigen, deelt Maikel Blokland, voorzitter van De Gouden Lepel mee. “Vanwege de financiën die er zo weinig zijn, hebben we het dit jaar gehouden op 650.” Blokland voegt eraan toe dat er heel veel behoefte is. “Mensen blijven en vragen om in aanmerking te komen, maar dat kan helaas niet meer.”

De kinderen hebben een rugtas gehad met daarin een half dozijn schriften, pennen, potloden, vegers en een liniaal. Er zijn kinderen bedacht in en rond Paramaribo. Een deel van de pakketten gaat naar Apoera.

Na het ontvangen van de gift zijn de kinderen met hun ouders en begeleiders opgewacht onder een grote tent op het voorterrein van de gemeente. “We geven niet alleen een schoolpakket. De mensen mogen ook kiezen uit goede tweedehandse kleding die de gemeenteleden hebben geschonken,” licht Blokland toe. “Ze zijn niet te koop, alles is gratis.” Er is vurig gebeden voordat de giften zijn uitgedeeld: “Dat de armoede verbroken wordt. Dat de kinderen eruit komen. Zegen hen!” Er is ook voor de ouders en verzorgers gebeden, deelt Blokland, die is ook pastoor is, mee. “Het is de bedoeling dat de mensen verder gaan zodat ze niet elk jaar hier terugkomen voor een pakket. We bidden voor ze dat ze de mogelijkheden aangrijpen om er financieel bovenop te komen.”

René Gompers

Advertenties