Overstromingen noodzaken sluiting scholen Hyderabad
24 Sep 2016, 10:27
foto
De overstroomde straten maken het moeilijk voor verkeer en voetgangers. (Foto's: AFP)


Het normale leven in de Indiase Hyderabad is tot stilstand gekomen door dagen van stortregens die het oosten van het land hebben getroffen. Sommige straten van de stad zijn veranderd in rivieren. Het gebied heeft zware regen gehad.

Een aantal wegen is onbegaanbaar voor verkeer en bewoners moeten zich waden door water dat in sommige gebieden tot het middel reikt. De regen is veroorzaakt door een lage druk gebied dat zich ontwikkeld door de moesson regens die in het oosten van India huishouden.

Niet alleen Hyderabad is getroffen. Een groot deel van de buurstaten Telangana en Andhra Pradesh hebben ook grote hoeveelheden hemelwater gehad. Gewoonlijk heeft dit gebied geen zware regen in het huidig moesson seizoen. Het gebied wordt afgeschermd door de West Ghats, een bergketen die parallel loopt met de westkust van India. Dit zorgt ervoor dat Hyderabad in september normaal 165 mm water krijgt, veel minder dan het gemiddelde van 264 mm van Mumbai. Echter is het deze maand veel natter dan normaal in Hyderabad. In slechts twee dagen van deze week, woensdag en donderdag, heeft Hyderabad 160 mm regen gezien, bijna het hele gemiddelde dat wordt verwacht in deze maand. De scholen zijn voor twee dagen gesloten en particuliere bedrijven hebben hun werknemers gezegd om thuis te werken.

Het treinverkeer is verstoord en mensen moeten uit veiligheidsredenen worden overgevlogen uit verschillende laaggelegen gebieden. In de komende dagen zal de regen naar verwachting doortrekken naar heel Telangana en Andhra Pradesh, waar ze meer problemen zal veroorzaken.

Ondanks de grote hoeveelheid regen in Telangana en Andhra Pradesh, heeft India als geheel 4% minder regen gehad dan gemiddeld in een jaar. Het zijn ironisch genoeg de oostelijke en noordoostelijke delen van het land die het grootste tekort hebben gehad.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April