Santokhi zal president en partij inlichten over missie India
23 Sep 2016, 10:24
foto
VHP-voorzitter Chan Santokhi en parlementariër tevens nationaal secretaris, Kailash Vijayvargiya van de BJP.


VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft in India gesprekken gevoerd met politici, regeringsfunctionarissen en business exponenten. Er zijn opties bekeken voor het aantrekken van investeerders, het opzetten van ICT projecten, versoepeling van personenverkeer, rechtstreekse vluchten, de verdieping van het diaspora beleid en training in het kader van 'partij-partij samenwerking'. De VHP-leider zal de regering van Suriname c.q. de president en de partij informeren over de inhoud van de gesprekken.

De missie van Santokhi had als focus de kansen en de mogelijkheden van huidige en toekomstige samenwerking tussen Suriname en India, meldt de VHP Mediacommissie. Santokhi sprak onder meer met de parlementariër Kailash Vijayvargiya, nationaal secretaris van de regeringspartij BJP en de onderminister van Buitenlandse Zaken Dnyaneshwar Mulai, belast met diasporabeleid.

De onderminister verklaarde bereid te zijn Suriname te bezoeken om dit beleid verder te bespreken en te versterken. Een delegatie van de Indiase private sector wil eveneens naar Suriname komen. De bewindsman heeft nu al gezegd dat hij de visumverlening voor het afreizen naar India zal vergemakkelijken en uitbreiden naar een periode tien jaren voor eenieder.
Advertenties