Bonden C-47 evalueren situatie land op 30 september
23 Sep 2016, 01:16
foto
Robby Berenstein, voorzitter van C-47.


De Assemblee van de Arbeid van C-47 komt vrijdag 30 september bijeen. "Wij zullen de situatie van de werkers dan bespreken en bepalen welke verdere stappen ondernomen zullen worden," zegt Robby Berenstein, voorzitter van C-47 in gesprek met Starnieuws. "Wij zijn niet bezig met het voorbereiden van acties," zegt de vakbondsleider.

Sham Binda, voorzitter van de Associatie van Kleine en Middelgrote Ondernemingen (Akmos), is toegetreden tot het Burgercollectief. Hij had samen met C-47 strijd geleverd tegen het binnenhalen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de verhoging van de stroomprijs. Berenstein zegt dat C-47 niet is benaderd door het Burgercollectief.

"Wij hebben onze eigen issues die met de regering worden besproken," zegt de vakbondsleider. De kwestie van het akkoord over de herwaardering van de onderwijsbonden BvL en FOLS is wel een issue die door C-47 wordt ondersteund. De belastingverlichtende maatregelen, koopkrachtversterking, werkgelegenheid en inflatie, zijn enkele onderwerpen die de vakbeweging regardeert.

Berenstein merkt op dat voor de president de verhoging van de stroomprijs niet van de baan is. Hij heeft aangegeven meer tijd te willen. "Hoeveel tijd wil hij hebben en wat wordt de stroomprijs? Wat is de werkelijke kostprijs van energie? Dit zijn zaken die de werkers willen weten," merkt de vakbondsleider op. Op 30 september zullen de aangesloten besturen van de bonden bij C-47 de situatie evalueren en een standpunt bepalen.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April