Gajadien: President misleidt volk en instituten weer
23 Sep 2016, 00:01
foto
Assembleelid Asiskumar Gajadien


Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) vindt dat president Desi Bouterse met zijn verklaringen, wederom het volk en de internationale instituten tracht te misleiden. "Dezelfde president gaf eerder aan dat het IMF-programma 'home made' was ontwikkeld door de regering. Nu blijkt dat ze niet in staat is de gestelde tijdsdoelen te halen, terwijl het al overduidelijk was dat ze niet haalbaar waren. De president had de committent nodig om tijd en zogenaamde goodwill te winnen om de verslechterde economische situatie die hij gecreëerd heeft, te verdoezelen. Nu het volk de situatie niet meer aankan, worden allerlei beloften gedaan uit leningen die genomen zullen worden", stelt Gajadien.

President Bouterse heeft volgens Gajadien met zijn eerste regering ruim US$ 3,5 miljard aan inkomsten verkwanseld. Er zouden allerlei sociale programma’s, zoals huisvesting, onderwijs met ook naschoolse opvang en gezondheidszorg uitgevoerd worden en enorme investeringen in de energiesector, waarvan nu blijkt dat het volk dieper in de put is geraakt. Deze middelen zijn in zakken van personen beland en er is veel verkwist, meent Gajadien.

Nu wil president Bouterse met zijn tweede regering ongeveer datzelfde bedrag middels leningen van ongeveer US$ 2,9 miljard en inkomsten uit de mijnbouwsector van ongeveer US$ 1,5 miljard, voor de komende drie tot vier jaren, gebruiken voor zogenaamde 'showprojecten', die nu een andere benaming zullen krijgen. Ook deze middelen zullen verkwanseld worden en de oppositie zal weer de vinger gewezen worden dat zij niet wil meewerken aan deze nieuwe vorm van uitbuiting van het volk. Er wordt nu geschermd met industrieparken.

Als het aan Gajadien lag zou de president een nobelprijs voor misleiding kunnen ontvangen, omdat hij tot nu toe in staat is geweest een aantal personen en instituten te pakken. Gajadien kijkt uit naar het ontwikkelingsprogramma welke de regering eind van deze maand zou moeten indienen voor de komende vijf jaren. Hij is niet gecharmeerd van de zogenaamde hearings van de president alsof de samenleving betrokken wordt bij het opstellen van het programma. Als hij geluisterd had naar de oppositie waren de middelen die tot nu toe verkwanseld zijn, teruggekomen in de boezem van de Staat, "maar deze president gaat door met het faciliteren van de corruptie".
Advertenties