Reshuffeling?
23 Sep 2016, 04:44
foto


Het bewijs dat wij iemand als staatshoofd hebben die niet voldoet aan de meest elementaire kwaliteiten om dit ambt te vervullen, is voor de zoveelste keer geleverd. Op een persconferentie komt deze persoon doodleuk verklaren dat zijn regering, waarvoor hij de verantwoordelijkheid draagt, een overeenkomst met het IMF heeft getekend, waarachter hij in feite niet kan staan. Een grotere hilariteit is moeilijk denkbaar.

Hoelang nog zullen wij deze vernederingen moeten accepteren? Hoe lang nog zal ons land internationaal belachelijk worden gemaakt? Dit is een illustratie dat er totaal niet is nagedacht over de mogelijke consequenties indien het land zich niet houdt aan gemaakte afspraken met een 'zakelijke en berekenende' instelling, om zijn woorden te gebruiken.

De oppositie en met name de NPS, heeft keer op keer hierop gebeukt en gewezen op de mogelijke gevaren voor het lenende land. Maar wij kennen de doordrammerij van de president en de minister van Financiën ondertussen maar al te goed. Laatstgenoemde zou degene moeten zijn die zijn baas ervan moest weerhouden de overeenkomst met het IMF te tekenen.

Nu begrijpen wij de uitspraken van diverse mensen dat deze mislukte Governor van de CBvS en minister een bepaalde functie had bij het onderhouden van de IMF tuinen. Het is daarom te hopen dat bij de komende reshuffeling de minister van Financiën zeker zal worden vervangen. De reden hiervoor kan slechts één zijn namelijk: incompetentie.

Volgens ons staatshoofd staan er meerdere ministers op het lijstje die noodgedwongen het veld zullen moeten ruimen. Ook hier zien wij weer dat het beoordelingsvermogen van onze president zeer laag is gebleken. Uit de persoonsgegevens en antecedentenonderzoek van een kandidaat-minister zou je toch moeten weten wat je van hem/haar mag verwachten!

Maar ja, bij deze president gaat het maar om één ding: de schuld in de schoenen schuiven van de vertrekkende ministers, want hijzelf doet niets fout. De alom bekende 'A no mi' mentaliteit.

Eigenlijk willen wij de president vragen of het niet makkelijker zou zijn om zichzelf te reshuffelen want keer op keer bewijst hij niet in staat te zijn ons land te kunnen regeren en neemt alsmaar verkeerde en ondoordachte beslissingen. Een voordeel hiervan zou kunnen zijn dat het vertrouwen van de bevolking in een regering kan terugkeren en de ja-knikkers in DNA eindelijk wakker worden of van hun angstsyndroom worden bevrijd. Ik ben benieuwd wat ‘juf Jenny’ haar reactie zal zijn als haar coalitiepupillen plotseling mondig worden. Ze heeft nu nog de mogelijkheid om persoonlijk een hamerfabriek in China te bestellen.

Toni van den Hakker
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April