EBS-directie onderneemt actie tegen oproep bond
01 Sep 2016, 00:01
foto


De OWOS, de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), blijft de actie verder verscherpen. Naast de afdelingen in het westen van het land, hebben ook die van Brokopondo, Moengo, Albina en Apoera het werk neergelegd. Voor donderdagochtend 8 uur zijn stafleden die ook lid zijn van OWOS opgeroepen om zich aan te melden op de ledenvergadering die in de kantine aan de Saramaccastraat wordt gehouden.

Algemeen directeur van EBS, Rabin Parmessar, heeft een memo gestuurd naar de medewerkers met bijzondere voorwaarden (mbv'ers). Hij wijst er op dat in het reglement van de mbv'ers het volgende is gesteld: Vanwege deze factoren is het dan ook niet gewenst dat de medewerker participeert in activiteiten van de OWOS, die de beleidsbepaling van het bedrijf mogelijk zouden kunnen doorkruisen of continuïteit van de bedrijfsvoering in gevaar kan brengen. Dit is een essentiële voorwaarde om in aanmerking te komen voor bijzondere voorwaarden.

Parmessar heeft de medewerkers voorgehouden dat de bepalingen van het reglement te allen tijde in acht genomen moeten worden. Op de managers is een beroep gedaan om onmiddellijk aan de coördinator van HRM aan te geven welke mbv'ers gehoor hebben gegeven aan de oproep van de OWOS.

Advertenties