BOG sluit overheidscrèche te Balona
31 Aug 2016, 00:00
foto


De afdeling Milieu Inspectie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft dinsdag de Fajalobi Crèche te Balona gesloten. De reden was de onhygiënische situatie die er heerste en een gevaar vormde voor het personeel en de peuters.

Uitwerpsels van ratten in de keukenkasten en een smerige durotank zijn slechts enkele van de onhygiënische toestanden die zijn aangetroffen. Het is afgeraden om water uit de tank te drinken. Het gebouw heeft lang geen schoonmaakbeurt gehad. De crèche valt onder de stichting Beheer en Exploitatie Overheids Crèches (SBEC). Deze adviseert om jaarlijks tijdens de grote vakantie de crèches een grote schoonmaakbeurt te geven. Dit is echter niet gebeurd bij de Fajalobi crèche die sinds vorig jaar een nieuwe leiding heeft.

Na de inval van BOG werd het personeel naar huis gestuurd en de crèche gesloten. De voor de pupillen klaargemaakte voeding is weggegooid. De instelling mag pas weer open, wanneer alle minpunten rond de hygiëne verholpen zijn.

De voorzitter van de SBEC, Anuskha Ramesar-Gopalrai, heeft na de sluiting poolshoogte genomen bij de crèche. Deze instelling vangt gewoonlijk op werkdagen rond de vijftig pupillen op. In de vakantie worden de overheidscrèches minder druk bezocht. Ten tijde van de sluiting waren er ongeveer tien kinderen ter plaatse.

Ala-D Media
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April