Herinnering aan Melvin Bouva
31 Aug 2016, 02:27
foto


Gaarne wens ik het volgende onder uw aandacht brengen:

In uw studentenjaren aan de Anton de Kom Universiteit hebt u zich steeds sterk gemaakt voor studenten die pas afstuderen, dat die in aanmerking zouden moeten komen voor een stukje perceel voor bebouwing en bewoning. Ik zat toen op de middelbare school en keek altijd op naar u wanneer u over dit onderwerp sprak. Het was een motivatie voor mij en zeker voor vele andere studenten. Ik had zoiets van dat ik in aanmerking zou komen voor een stukje perceel als ik de universiteit zou afronden. In uw periode als jeugdparlementariër heb u dit onderwerp ook meerdere keren aan de kaak gesteld, maar er is nooit iets van terecht gekomen.

U bent in 2010 volksvertegenwoordiger geworden en ik weet dat u ook een paar keren hierover hebt gesproken. In 2015 bent u wederom gekozen als volksvertegenwoordiger maar in een andere functie namelijk vicevoorzitter van De Nationale Assemblee. Dat betekent dat u nu meer grip of invloed heeft om dit gerealiseerd te krijgen.

Zoals ik eerder heb aangegeven was ik heel erg gemotiveerd, maar na jaren en niets concreets te hebben gezien, ben ik wel een beetje gedemotiveerd geraakt. Zeker ook andere studenten.

En nu met de enorme koersontwikkeling is het bijna onmogelijk voor de meeste studenten om een perceel te kopen. Een perceel van ± 350 m² kost al zeker euro 10.000. Met de huidige koers moet u dus SRD 80.000 neertellen voor een perceel. Dit is echt niet te doen voor studenten die pas afstuderen en een heel levenscarrière moeten gaan opbouwen.

Met dit stuk wil ik u een reminder/herinnering geven en een hart onder de riem te steken dat u meer dan ooit zich weer sterk zal maken voor de studenten die pas afstuderen om hen in aanmerking te laten komen voor een perceel voor bebouwing en bewoning. Desnoods voor studenten die een Masteropleiding aan de Anton de Kom Universiteit hebben afgerond.

Ik dank u voor uw aandacht en hoop dat u dit weer zal oppakken en werk van zal maken, want er zijn heel veel studenten die nu niet meer in staat zijn een perceel te kopen.

Paul van Dun LLB
(Student Masteropleiding Surinaamsrecht, MSR)

Reacties: paul.vandun@yahoo.com
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April