Grassalco sleept mega exportdeal in de wacht
30 Aug 2016, 18:44
foto
President-directeur van NV Grassalco, Sergio Akiemboto, en de general manager van Zhong Da. International Engineering Company NV, Wu Qiong feliciteren elkaar na ondertekening van de overeenkomst. (Foto: Grassalco NV)


Staatsmijnbouwbedrijf NV Grassalco zal in partnerschap 300.000 ton steenslag exporteren naar Guyana. Grassalco en Zhong Da International Engineering Company NV zijn de leveranciers, terwijl China Harbour Engineering Co Inc. de afnemer is.

De steenslag wordt in verschillende gradaties geleverd voor de uitbreiding van het Cheddi Jagan Internationale Luchthaven in Georgetown in buurland Guyana. Grassalco levert 100.000 ton van de totale hoeveelheid. De verscheping van het materiaal zal een jaar in beslag nemen. Het transport van het steenslag naar de haven in Smalkalden in Para is al begonnen, meldt Grassalco in een persbericht.

De leveringsovereenkomst is maandag, een dag voor het 45-jarig jubileum van Grassalco, getekend. Het bedrijf herdenkt zijn jaardag sober gezien de precaire financiële situatie waarin het land verkeert. Grassalco heeft eerder eengrote order voor grote blokken graniet aan Barbados uitgevoerd. Het materiaal is gebruikt voor de aanleg van een zeewering voor de bouw van het Sandals hotel op Barbados.

NV Grasshopper Aluminium Company (NV Grassalco) is op 30 augustus 1971 opgericht door de toenmalige minister van Opbouw (het huidige Ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen), dr. ir. Franklin Essed. Hij heeft dat samen gedaan met de vroegere minister van Financiën, Harry Radhakishun en de gewezen plaatsvervangend president van de Centrale Bank van Suriname, Leo Tjon Pian Gi. Het bedrijf in zijn 45 jarig bestaan een enerverende geschiedenis met veel hoogte- en dieptepunten.

Sergio Akiemboto, de huidige president-directeur, heeft in september 2011 de scepter overgenomen. Samen met het management heeft hij het bedrijf een nieuwe identiteit gegeven en diversificatie en uitbreiding van het portfolio van het staatsmijnbouwbedrijf gestimuleerd. Het doel was om het aanbod van grondstoffen voor de lokale en de internationale markt te verbeteren. Grassalco is onder zijn leiding de markt ingegaan onder het concernmerk 'Grassalco' dat het paraplumerk is geworden van de productmerken 'Grassalco Aggregate & Sands’ en 'Grasshopper Gold'.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April