Stuurgroep adviseert Onderwijs voor opzetten HBO IMEAO
27 Aug 2016, 09:34
foto
Wilgo Valies (archieffoto)


De Stuurgroep IMEAO nieuwe stijl heeft het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur geadviseerd om een hoger beroeps opleiding te starten voor afgestudeerden van deze school. Dit deelde Wilgo Valies voorzitter van de Stuurgroep vrijdag in de KKF beurshal mee, tijdens de diploma-uitreiking aan 168 afgestudeerden van IMEAO nieuwe stijl.

Het is de eerste keer dat IMEAO nieuwe stijl die vier jaren duurt, geslaagden heeft afgeleverd. Valies gaf aan de studenten mee om verder te gaan met studeren. Gelet op de mogelijkheden die er nu zijn, weet hij dat het erg moeilijk is. Vooral de hoge prijzen voor vervolgonderwijs is een van de redenen waarom er niet verder wordt gestudeerd.

Het voorstel om een IMEAO nieuwe stijl op HBO is reeds bij minister Robert Peneux gaf Valies te kennen. Hij hoopt dat de minister serieus naar dit voorstel kijkt en dat van het jaar nog aan de slag kan worden gegaan.

Met dit doel wil de Stuurgroep verder topkader leveren voor de maatschappij. "Minister u heeft huiswerk. Ik weet dat u ook erachter staat," zei Valies.
IMEAO nieuwe stijl kent vijf richtingen te weten: economie, toerisme, marketing, statistiek en secretarieel. Het gros van de geslaagden heeft gekozen voor economie.

Ala-D Media
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April