IMEAO nieuwe stijl levert eerste groep afgestudeerden
27 Aug 2016, 04:06
foto
Wilgo Valies en minister Robert Peneux zitten broederlijk naast elkaar bij de diploma-uitreiking van IMEAO. (Foto: Ala-D Media)


IMEAO nieuwe stijl heeft na de introductie vier jaar geleden, de eerste groep afgestudeerden afgeleverd. Vrijdagavond mochten 168 geslaagden van IMEAO 1,2,3,4 en avond IMEAO nieuwe stijl, in de KKF beurshal hun diploma's in ontvangst nemen. Onderwijsminister Robert Peneux die deze plechtigheid bijwoonde, was opgelucht. Hij liet er geen twijfels over bestaan dat deze nieuwe stijl volledig erkend is door het ministerie.

Volgens de bewindsman is deze nieuwe stijl gebaseerd op de richting- en beroepengroep. Met het oude IMEAO was er geen differentiatie mogelijk. Nu is er met het afronden van de verschillende richtingen meer mogelijkheden in de beroepsopleiding gebracht. De kans voor de studenten om aan een baan te komen, is groter. De student is competentiegericht direct klaargestoomd voor de maatschappij, stelde hij. De minister beweerde dat de studie IMEAO nieuwe stijl zwaarder is dan een HAVO of VWO.

Ondanks de studenten klaar zijn gemaakt voor de maatschappij, moedigde de bewindsman hen aan om te gaan voor vervolgonderwijs. Het kan op HBO of universitair niveau. "Ga verder en bekijk de mogelijkheden," adviseerde Peneux de geslaagden.

Volgens Wilgo Valies, voorzitter stuurgroep IMEAO nieuwe stijl, is dit inderdaad een andere koers. Voor de stuurgroep was het ook niet eenvoudig, gaf hij te kennen.
Er waren zelfs momenten om terug te gaan naar de oude stijl, echter bleef de stuurgroep volharden. Met de gebrekkige middelen is het volgens hem toch gelukt om deze mijlpaal te bereiken.

Ala-D Media
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April