Begroting met algemene stemmen aangenomen
26 Aug 2016, 20:17
foto
De suppletoire begroting wordt aangenomen met algemene stemmen. De oppositie verliet de vergadering bij de stemming. (Foto: Raoul Lith)


De suppletoire begroting voor dit jaar is zojuist aangenomen met 29 algemene stemmen. Niemand heeft tegen gestemd. De oppositionele partijen, op de PALU na, hebben de zaal verlaten bij de stemming. De regering heeft enkele aanpassingen aangebracht in de begroting op basis van op- en aanmerkingen van het college.

Hoewel de oppositie zich beknot voelt en enorme kritiek had op de begroting, heeft ze niet tegengestemd. Patricia Etnel zei namens de NPS-fractie dat de regering het volk niet uit de armoede zal kunnen halen. Integendeel zal door deze begroting de armoede toenemen. Onderwijs heeft volgens haar ook een stiefmoederlijke behandeling gekregen. Mahinder Jogi (VHP) voerde aan dat verdiencapaciteit van het land niet wordt verhoogd. Net als William Waidoe (PL) stelde hij dat de koers enorme zorgen baart. Sociale zekerheden zijn enorm in gevaar. Marinus Bee stelde dat de realisatie van de begroting laag is. Er zijn geen goede vooruitzichten voor de gezondheidszorg en het leven van de burger wordt alleen maar moeilijker.

Melvin Bouva stelde namens de NDP-fractie dat in moeilijke tijden de coalitie niet zal weglopen en de verantwoordelijkheid niet uit de weg zal gaan. Volgens hem heeft de regering handvatten gekregen om verlichting te brengen. Door aanname van de suppletoire begroting kunnen salarissen, AOV en andere uitgaven gegarandeerd worden. Bouva stelde dat alle kinderen naar school zullen gaan, want wie geen materiaalkosten kan betalen, wordt gesubsidieerd. Hij merkte op dat het geen rozengeur en maneschijn is. De regering heeft nog veel uitdagingen, maar er zijn perspectieven.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April