Baby Emannie succesvol geopereerd
27 Aug 2016, 02:22
foto
Voorzitter Louis Vismale van Stichting 1 VOOR 12 (3e van l) neemt de cheque van Digicel, voor het betalen van de operatie van Emannie Melvin, in ontvangst. (Foto: 1 VOOR 12)


De negentien maanden oude Emannie Melvin, afkomstig uit Guyana, heeft een geslaagde hersenoperatie achter de rug. Hij is donderdag geopereerd door artsen van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zijn moeder, Felicia Melvin, kan haar emoties niet bedwingen na het goede nieuws. Ook de voorzitter van Stichting 1 VOOR 12, Louis Vismale, is emotioneel na de operatie. “We zijn God dankbaar voor alle mensen die geloven in het werk van de stichting”, zegt hij.

De ouders van de jongen hadden bij stichting 1 VOOR 12 aangeklopt voor hulp. Vismale stond garant voor het in delen betalen van de specialisten; intussen werd hulp van de gemeenschap ingeroepen. Het was uiteindelijk Digicel die de kosten voor de operatie en de nazorg op zich nam. De operatie heeft ongeveer 4 uren geduurd en de artsen zeggen dat het goed gaat met de jongen die kans maakt op een spoedig herstel.

De jongen leed aan een afwijking waarbij zijn hersenen gedeeltelijk uit zijn schedel groeiden. De familie in Guyana, benaderde als laatste hoop de stichting om hulp. Vismale legde contact met de artsen en specialisten in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, voor het uitvoeren van de dringende operatie.

De artsen en specialisten van het AZP hebben met deze geslaagde operatie bewezen dat de medische zorg in Suriname van zodanige kwaliteit is dat zelfs moeilijke operaties hier met succes kunnen worden verricht. De totale kosten voor de operatie bedroegen ongeveer USD5.000, terwijl dezelfde operatie in Trinidad and Tobago USD50.000 kost, zegt de stichting.

Vismale spreekt dank uit aan Digicel, FlyAlways, de specialisten van het AZP en de totale Surinaamse gemeenschap voor hun actieve bijdrage.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April