CLAD-onderzoek naar malversaties 's Lands Hospitaal
26 Aug 2016, 13:37
foto


Bij 's Lands Hospitaal is er een diepgaand onderzoek gaande naar malversaties bij invoer van luiertassen. Dit hebben de ministers Patrick Pengel van Volksgezondheid en Gillmore Hoefdraad van Financiën donderdag meegedeeld in De Nationale Assemblee.

Het Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) had vragen gesteld over import van goederen ter waarde van bijkans euro 140.000. Hij haalde aan dat er verkeerde informatie is ingevuld op de formulieren. De douane is op dit geval gestuit. Gajadien wilde opheldering van de regering over deze kwestie. Hij haalde aan dat ziekenhuizen in een precaire situatie zitten, terwijl aan de andere kant bedenkelijke handelingen worden gepleegd met invoer van goederen.

Minister Pengel deelde mee dat de luiertassen die geïmporteerd zijn, bedoeld zijn om vrouwen die in het ziekenhuis bevallen tegemoet te komen. De container is intussen verzegeld en een fraude deskundige is bezig met het onderzoek. Minister Hoefdraad zei dat de minister van Volksgezondheid en hij op deze zaak zitten. Er komt ook een CLAD-onderzoek.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April