De meest ultieme vorm van Machiavellisme!
26 Aug 2016, 11:56
foto


Een politiek antwoord, of regelrechte manipulatie en machtsmisbruik?

Ondanks het feit, dat we kunnen spreken van een karakteristieke 'Babylonische spraakverwarring', die z'n weerga niet kent, voel ik mij verplicht om het e.e.a. omtrent de zo verguisde Terugroepwet van 2005 te ventileren. Ik hoop hiermede te kunnen bewerkstelligen, dat sommige echt ter zake deskundigen het stilzwijgen doorbreken, en de andere (quasi)- deskundigen zichzelf het stilzwijgen opleggen, dan wel zich voortaan bij hun leest houden. Dit laatste geldt zowel voor enkele juridisch geschoolden, als voor de vele 'omhooggevallen' nullen en 'politieke onbenullen', die uiterst arrogant de 'toppoliticus' uithangen.

Ik ontkom niet aan de indruk, dat men constant een loopje denkt te kunnen nemen met de intelligentie van dit volk, en dus ook met de mijne! In de periode van de Constitutionele Assemblee hebben alle leden een bijdrage geleverd aan de totstandkoming, de uiteindelijke vormgeving, de landelijke informatiecampagne, het Referendum, de aanname, en de afkondiging van de Grondwet van 1987.

Ik wil hierbij in herinnering brengen en benadrukken, dat deze Grondwet in het kader van de 'Herdemocratisering' werd geconcipieerd, bediscussieerd, geamendeerd, gecorrigeerd en uiteindelijk werd geaccordeerd op alle niveaus en in samenspraak met en door alle in die tijd gevestigde Politieke en Bestuurlijke Hoge Colleges van staat, w.o. Het Militair Gezag c. q. de Revolutionaire Leiding, de Regering, het Topberaad, de Denkgroep, en De Nationale Assemblee.

Zoals bekend waren bij dit proces vele gerenommeerde ideologisch- en anderszins geschoolde Politici, Politicologen, Staatsrechtsgeleerden en overige Juristen, Leiding en Topkaderleden van Politieke partijen, de Vijfentwintig Februari Beweging, Bestuurskundigen, kortom grote delen van de politieke elite, én de bevolking actief, direct of indirect betrokken. Sommigen vertellen nu uit puur opportunisme een heel ander verhaal, of zwijgen angstvallig als het graf.
Het proces duurde bijna 3 jaar en resulteerde zoals bekend, tenslotte in de massale en unanieme aanname van de Grondwet, bij Referendum door de Bevolking van Suriname.

Voor alle duidelijkheid moet worden herhaald en benadrukt, dat het gehele proces plaatshad onder de regie van degenen, die van Februari 1980 tot heden, de leiding uitmaken van het 'Revolutionair Proces', de 25 Februari Beweging, en tegenwoordig dus de NDP, (de nieuwkomers en na-praters daargelaten)!!
In de GRONDWET staat onder 'BEGINSELEN VAN DEMOCRATISCHE STAATSORDENING, eerste Afdeling POLITIEKE DEMOCRATIE', ondubbelzinnig dat: Het terugroeprecht ten aanzien van de gekozen volksvertegenwoordigers een waarborg is voor een waarachtige democratie, en dat: Het lidmaatschap van De Nationale Assemblee o.a. eindigt door terugroeping van het lid op de wijze bij wet te bepalen.

Het is dan ook verbazingwekkend, vreemd en uitermate hypocriet, leugenachtig, bedrieglijk en verwerpelijk om te beweren, dat de Terugroepwet ongrondwettelijk was. Voorwaar een Assembleevoorzitter, maar ook een 'Presidentskandidaat', die zelf Jurist is, onwaardig!
Nog onwaarachtiger wordt het, wanneer we weten, dat de Wet Terugroeping Volksvertegenwoordigers werd behandeld en goedgekeurd in De Nationale Assemblee in 2005, hetgeen betekent, dat de huidige voorzitter toen ook lid was en deelgenoot was van het besluit WTV!
Let op: Wanneer het goed uitkomt, wordt weleens hypocriet beweerd, dat 'er feitelijk geen oppositie en coalitie besluiten zijn', maar dat: 'De NATIONALE ASSEMBLEE BESLUITEN NEEMT'! Echter werd de al langer dan 15 jaar bestaande wet, die glashelder en tot in de puntjes de terugroeping regelde, plotseling bestempeld als een: 'ongrondwettelijk onding'!
Deze wet die duidelijk gericht was op het waarborgen van de Waarachtige Democratie, blijkt hoe betreurenswaardig ook, hoogst noodzakelijk en misschien zelfs onmisbaar te zijn geweest, in aanmerking genomen de mentaliteit, de onbetrouwbaarheid, en de principeloosheid van sommige Surinaamse 'politici'.
De WTV bood een politieke oplossing voor een politiek probleem, en moest ook als zodanig worden geïnterpreteerd, toegepast en geëxecuteerd. Niets meer, en niets minder!

Het is frustrerend om te moeten vaststellen, dat sommige juristen, bestuurskundigen en 'politici' de kwestie hebben doen verworden tot de genoemde 'Babylonische spraakverwarring', waarbij de doorsnee Surinamer het bos ingestuurd werd en de weg volkomen kwijtraakte in een wirwar van kronkelredeneringen, juridische spitsvondigheden, -muggenzifterij, -touwtrekkerij en -haarkloverij, oneigenlijke stellingname, onware en onlogische beweringen en moment-, gelegenheids- en mis-interpretaties, en het zoeken naar spijkers op laag water. Dit alles uit puur eigenbelang en politieke overlevingsdrang!
Dit alles, ook om de meest grove vorm van volks- c. q. kiezersbedrog, politiek verraad en overloperij goed te praten, en zelfs Rechters te misleiden en tegen elkaar uit te spelen, d.m.v. valse documenten en argumenten.
Het anno 2016 ter discussie stellen, intrekken en herformuleren van de WTV, alsmede het compleet desavoueren van de Rechterlijke Macht, is m. i. de meest grove vorm van 'gelegenheidswetgeving'/c.q. het vertrappen van de Grondwet, en de beginselen van de Democratische Rechtsstaat.

Overigens, lijkt het erop, alsof sommigen vergeten zijn, dat het allemaal begonnen is rond het BETER REGELEN en executeren van het 'TERUGROEPRECHT' en in geen geval omtrent het teniet doen van dat recht. In de nieuwe wet wordt immers het 'TERUGROEPRECHT' geheel ontkracht.
Als in de WTV van 2005, de 'TERUGROEPING' niet goed geregeld was, dan zou een nieuwe wet de 'TERUGROEPING' dus beter moeten regelen, waardoor de 'TERUGROEPING' wel onmiddellijk zou moeten kunnen plaatshebben!
En, aangezien de WTV van 2005 volgens de huidige initiatiefnemers feitelijk niet goed was, maar voor hen wel het juiste resultaat heeft opgeleverd, waarom zouden ze zich dan zo inspannen, om die WTV zo rigoureus in te trekken en te vervangen door een nieuwe, en aldus de meest fundamentele beginselen van de Democratische Rechtsstaat en de Trias Politica zoveel geweld aan te doen?

Yodi H. Hermelijn,
District Para, augustus 2016
Lid van de fractie van de 25 Februari Beweging in de Constitutionele Assemblee
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April