Hooghart wil duidelijkheid uitspraak Moestadja over SAO
26 Aug 2016, 10:44
foto
Vakbondsleider Ronald Hooghart. (Foto: Raoul Lith)


Medewerkers van Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) willen weten waar zij aan toe zijn. Minister Soewarto Moestadja van Arbeid heeft in De Nationale Assemblee dinsdag gezegd dat honderd personen te veel zijn. Het opleidingsinstituut zou gedraaid kunnen worden met 35 werknemers. Vakbondsleider Ronald Hooghart om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de uitspraak van de minister voor commotie heeft gezorgd bij de medewerkers.

Hooghart zal de minister om een onderhoud vragen om zaken recht te zetten. Hij haalt aan dat SAO een enorme ontwikkelingspotentie heeft. Er zijn veel laaggeschoolden opgeleid waardoor zij een vak kunnen uitoefenen. Het beleid naar SAO is al enige tijd niet correct volgens de vakbondsleiders. Ook de waarnemend directeur zou hebben aangegeven met minder mensen de instelling te kunnen draaien.

De werknemers hebben het vertrouwen in de leiding opgezegd en zijn in beraad. Hooghart geeft aan dat de mensen onzeker zijn geworden over hun baan. De benadering van de minister is volgens de vakbondsleider in schril contrast met het sociaal beleid dat de president voorstaat. SAO moet vroege schoolverlaters opvangen en een job leren. De kansen van de laag opgeleiden die een beroep kunnen leren, worden door de gang van zaken in gevaar gebracht. Het is belangrijk dat de minister duidelijkheid brengt in deze situatie, zegt Hooghart.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April